Play-Offs
7 mei 2015
Transfertalk
24 juni 2015
Show all

Wat wordt jouw doel deze zomer?

De play-offs zijn gespeeld, de winnaars zijn bekend. Dit seizoen is het jaar van Brabants succes. PSV, OZ en Den Bosch hebben de landstitels meegenomen naar Brabant. Zo’n seizoen vliegt werkelijk voorbij. Als je verliest eindigt het abrupt en blijf je met een leeg gevoel achter. Ons verlies met Laren hebben we met elkaar in de stad proberen weg te vagen waar we ook de dames van Amsterdam tegenkwamen.  Helaas is de kater is des te groter de dag daarna. De Brabantse nachten waren lang….

Het wordt weer stil op de hockeyvelden. Sommige clubs worden overgenomen door de hockeykampen en op andere clubs zie je af en toe een aantal kinderen werken aan hun backhandslag of komen zij kijken naar de trainingen van het Nederlands team.

Binnen enkele dagen na de play-offs moesten de internationals zich weer melden bij Oranje. Een paar weken ben je elkaars grootste vijand en nu speel je weer samen. De focus moet op nieuwe doelstellingen. Een goed resultaat tijdens de Hockey World League betekent kwalificatie voor de Olympische Spelen en niet veel later volgt het EK.

Dit wordt mijn eerste zomer als gestopt international en dat is best even gek. Van het ene doel over naar het volgende doel was zo helder en overzichtelijk. De zomers trainen vond ik altijd heerlijk. Lekker in het zonnetje buiten spelen. Tijdens mijn carrière dacht ik dan vaak: wat heb ik toch een heerlijk leven. Al mijn vriendinnen zitten nu op kantoor en sta lekker op het veld in de zon.

Gelukkig genoeg zijn er uitdagingen in mijn werk bij het Ronald McDonald Centre. Een groot sportevenement op 13 september in Amsterdam. De 11-MonumentenTour waar we fietsend, roeiend en hardlopend een ronde afleggen langs de monumenten van Amsterdam.

Om deze tour af te leggen zal je moeten trainen, want 33 kilometer fietsen, 5 kilometer roeien en 9 kilometer hardlopen doe je niet zomaar. Ik zet me gaan in om zoveel mogelijk deelnemers te werven.  Ervoor zorgen dat we veel aandacht in de media krijgen, zodat deze tour landelijk bekend wordt.

Daarnaast zal ik natuurlijk door blijven trainen om de zomer fit door te komen. Maar nu op eigen kracht in de avonduren op een veldje achter mijn huis. Wat wordt jouw doel van deze zomer om fit te blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *